Bon dia!

Avui m’ha tocat fer la migració d’un blog del servidor remot al local, normalment és al revés, però per variar sempre m’agrada fotrem en fregats jajaj.

Per començar hem d’instal·lar un servidor Apache i SQL local, en aquest cas hem utilitzat el XAMPP que ho porta tot incorporat i és disponible en un idioma llegible :), hi han molts altres packs però això ja va a gust del consumidor.
Un cop tinguem instal·lat l’únic que hem de fer es activar els serveis del sistema de forma que quedin els serveis activats, podeu accedir a aquest panell teclejant http://localhost/xampp un cop feta la instal·lació del programa.

Un cop instal·lat el servidor Apache i el MySql funcionant, anem al nostre hosting per realitzar el backup corresponent. En aquest cas Nominalia.

Anem al panell de control, i seleccionem al nostre opció, Hosting Linux

Seleccionem «Bases de dades MySQL
Un cop dins de phpMyAdmin, anem a bases de dades


Dins la base de dades, anem a la pestanya de «Exportar» i executem
 Ara ja tindrem un arxiu amb extensió .sql
Ara el següent pas és mitjançant el nostre client FTP preferit, en el nostre cas FileZilla, ens baixem tot el contingut del nostre WordPress a la nostre carpeta local, per defecte Xampp s’instal·la a la C, per tant el contingut el posarem dins la carpeta htdocs i li direm wp, C:xampphtdocswp
Ara un cop tot el contingut, anem a importar la SQL al nostre servidor local, anem a http://localhost/phpmyadmin/ i posem l’usuari (per defecte «root») i la contrasenya, que ens aura demanat just al iniciar Xampp que configurem. Òbviament, és molt recomanable que canviem l’usuari i la contrasenya de la instal·lació, ja que és insegura.

Anem primer a crear la base de dades, li direm wordpress
Posem el nom i li donem a «Crea»
Un cop dins anem a importar
Ara obrim el nostre backup SQL amb el Bloc de Notes i fem el següent
Reemplacem tot el contingut de la base de dades on contingui la direcció del nostre servidor remot per la direcció del servidor local
 Guardem el SQL amb un altre nom, per si de cas, i l’importem al nostre phpMyAdmin local


Ara ja només ens queda modificar el wp-config.php de la nostre carpeta local de WP
Ara ja està tot llest, només cal que posem http://localhost/wordpress i podrem veure el nostre blog igual que teniem al servidor remot.

Que vagi de gust 🙂