Bones, com alguns ja sabreu, com a part de compensar el menjar que em paguen els papis, casa i demés…, m’encarrego de fer el dinar i rentar després. Com a jove que soc, pocs plats he tingut que fer, spaguettis, arrós, mmm, pizza, mmm bé pocs plats :), llavors la meva mare em guia per fer el menjar de cada dia i jo a les seves ordres, faig el dinar fins que ho m’ho aprengui de memòria o faci una guia com aquesta per recordar-me cada cop :).
Dit això procedeixo a passar a net les meves anotacions i les fotografies per la recepta.
Primer de tot necessitem:
– Carbasso trosejat 2.5Kg (5 persones + sobres)
– Cassola gran on entri
– Llom, 2 per persona +- (50g la unitat)
14:22h Engeguem el foc mentre omplim l’olla, al 10, el màxim de la meva vitro 🙂
Posem els 2.5Kg de carbassó a la olla
Omplim d’aigua fins que estigui a a 2 dits del cim del carbassó, inclino la cassola per que ho pugeu veure
Tot seguit tirem un grapat de sal.
14:33 Un cop ha començat a bullir remenem de sota cap a dalt per que es faci tot be
Per acompanyar el puré de carbassó en lloc de patates avui tenim un poti poti del dia passat, restes del caldo amb carn d’olla, pastanaga, patata i alguna verdureta més amb sabor a caldo.
14:39 Abaixem el foc i tirem les restes del caldo, un rajolinet generós d’oli i remenem una mica, ja fa bona olor 😛
Detall de la marxa posada a la vitro, això com tot no es ciència exacta, així que cada foc tindrà el seu punt.
Un detall del mestre mentre cuina ^^
14:46 Encenem el segon foc a gas per fer la carn
Detall de la carn, en concret aquí hi ha 1Kg
Pesem uns talls per veure quina és la mitja
Com podeu observar fa 50g el tall, igual que tots, quines mates tu xD
14:50 Procedim a tirar la carn, mentre a la olla es va fent. Abaixem el foc de la paella per que es facin millor i mes gustosos
14:55 la primera tirada de carn ja està cuita.
14:58 Apaguem el foc del carbassó i destapem per no cremar-nos després amb la batedora
Com podem observar el carbassó ha deixat l’aigua que portava i el nivell ha crescut considerablement.
15:02 Tirem la segona fornada de carn
La primera ha quedat així de maca
15:05 Torn de la batedora, en el meu cas amb bateria, no va tan be com una de les antigues que talla rajoles, però fa la seva funció
Mans a la obra, ho triturem fins deixar-ho al gust, en el meu cas sense cap grum.
15:11 Després de 6 minuts, ja està visualment al gust.
Posem a carregar la batedora per la pròxima vegada 🙂
Be ja ho tenim fet, en tan sols, 50 minuts, sense comptar el temps que tardem a tallar el carbassó que ja és bastant. Molt bo i amb la recomanació de la família Gamez Mercader que han estat els meus conillets d’indies 🙂